Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Vazeny pane,byl jste sem poslan jako urednik Spojenych statu, clovek, ktery ma dokonce rodinne vazby na nasi vlast. Je to hezke! Vase slova jsou slova cloveka, kteri haji zajmy USA ale uz jinak to je s nasi zemi. Vy jste se pohyboval ve spolecnosti politiku a lidi, kteri zastavaji mnohdy sve vlastni zajmy a jsou vuci vasi zemi natolik servilni, ze to je nekdy az zarazejici.V nasi zemi totiz povazlive zacinaji chybet lide, kteri maji v sobe cest a vlastenectvi a tak je tady garnitura takovych, kteri radeji odkyvaji obecne nalinkovanou linii a poslusne prikyvuji propagande ktera je zde obecne uplatnovana. Ostatne i vy musite vedet jak se to dela v USA, kdyz je treba zvratit verejne mineni- kuprikladu nez doslo ke konfliktu a invazi do Iraku tak se delala ve Statech kampan aby se lidi presvedcili o nutnosti zasahu, protoze verejne mineni tomuto kroku nebylo nakloneno.Podobne to je u nas, mame tady mnoho politiku, kteri jinak mluvi oficialne a s oficialnimi osobnostmi a neco jineho si mysli. Jste velmi sympaticky pan ale jsem presvedcen ze daleko vice by jste se dozvedel od beznych lidi, nejen v Praze,ale i v jinych meste, v hospudkach, co si rikaji, co si mysli. A verte tomu ze by vas to mozna prekvapilo. Ostatne vite jak tady zafungovala snaha o vystaveni vaseho radaru v Brdech, podobne je to i s pripadnymi zakladnami. Lidi v nasi zemi jsou stejni jako ti vasi ve Statech a verte ze ani Americani, ani Cesi nechteji byt uprostred nejakeho vojenskeho konfliktu, ktery nektery z generalu spusti jen proto, aby se zapsal do historie.Americani jsou ve vyhode, oni jsou na vasem kontinentu a nezazili valku jakou zazila Evropa, nikdy se jich neco podobneho nedotklo. Vase armada je rozeseta po celem svete a ono rozsirovani zakladen a okopavani si kotniku Rusku,nebo naopak nikomu neprospeje. Je pekne ze vas pan prezident hovori o nutnosti resit situaci diplomaticky, ale zatim to resi jen sankcemi. Aktivitu ve smeru dohod s Ruskem a Ukrajinou jsem nezaznamenal. Dekuji za pozornost.

15 0
možnosti
RF

Vazeny pane velvyslance. Samozrejme i mne, jako kazdeho u nas tesi rozvoj vzajemne spoluprace zalozene na prospechu obou stran. Spolecne projekty, ktere se podarilo za Vaseho pusobeni v Praze realizovat, jsou velmi casto ukazkou prikladne spoluprace a vzajemneho respektu obou partnerskych stran. Bohuzel ale musim zminit, ze rada Vami uvadenych oblasti spoluprace mne, a verim ze nejsem sam, rozhodne nenaplnuje radosti ani nadsenim. Osobne bych dal prednost tomu, abychom si dokazali v Syrii zastupovat nase a nikoli vase zajmy. Mam velmi smisene pocity, pokud jen pripustim moznost ucasti moji zeme na vasem dobrodruzstvi na nejen strednim vychode. To rozhodne nemuze byt nasim narodnim zajmem. Jestlize ocenujeme nase spolecne projekty ve vede, prumyslu a rade dalsich oblasti, tak ja bych to same rad videl z nasi strany i ve vztahu k Syrii a dalsim zemim.  Ukrajinu bych zminil samostatne. Vase zcela nezodpovedne dobrodruzstvi na vychode evropy rozvratilo zemi, kde se lide snazili vyvolat spolecenske zmeny vedouci k demokratizaci spolecnosti a lepsimu zivotu bez oligarchie. Jedinym vysledkem docasneho vyvoje je obcanska valka, uplny rozvrat a dosazeni, nikoli volbou obcanu, oligarchu do cela regionu. Prave tech oligarchu, proti kterym se lide na Majdanu schazeli. Nemam o Rusku nijak prehnane idealy. Nicmene to same plati i o vasi zemi. Respektive jinak. Dokazi rozlisit obycejne americany od ameriky. S temi prvnimi rad zasednu ke stolu i k praci. S temito lidmi se vzdy a radi domluvime. S tim druhym subjektem bych dnes radeji nemel nic spolecneho. U nas mame krasne prislovi o bozich mlynech. Jsem presvedcen, ze prijde doba, kdy se u tech mlynu sejdou vsichni ti, co za vyse uvedene nesou zodpovednost. Verte mi, ze tam bude plno a nebudete tam potrebovat prekladatele. Jinak Vam samozrejme preji mnoho uspechu ve Vasem profesnim i soukromem zivote.

PS: Jmeno i ma identita je prava. Nemam potrebu se za nikoho schovavat.

15 0
možnosti
Foto

V70í56t 59R62a98i78s41e16r

11. 8. 2014 20:28

R^Velmi dobre napsano

5 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2264x
Norman L. Eisen byl v letech 2010-2014 velvyslancem USA v České republice. Od ledna 2009 do ledna 2011 působil v Bílém domě jako zvláštní poradce prezidenta. V roce 1991 získal doktorát na právech v Harvardu a v roce 1985 bakalářský titul na Brown University, vždy s vyznamenáním. Více se o Normanu L.Eisenovi dozvíte zde. Podívejte se také na webové stránky velvyslanectví USA.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky