Opomíjení hrdinové naší ambasády (2. díl): Oddělení managementu

6. 01. 2014 15:17:11
Jako velvyslanec mám tu čest být jedním z veřejných mluvčích našeho velvyslanectví a reprezentovat americké zájmy a politiku na úrovni vládní i osobní. Mnoho lidí ale neví, jak ambasáda funguje uvnitř a kdo všechno se stará o její chod. V tomto dalším blogu ze série opomíjených hrdinů velvyslanectví bych vám chtěl představit skvělou partu z oddělení managementu.

Pravděpodobně byste našli tisíce knížek, článků a teorií o tom, jak má správně management fungovat. Trik spočívá v uvedení této teorie do praxe. Naštěstí pro nás na americké ambasádě máme tým, který to dokáže. Práce oddělení managementu je o to těžší, že tato parta se skládá z Čechů a Američanů z různých vládních agentur a úřadů. Řeší problémy, překonává rozdíly a stará se o to, že všichni pracujeme jako jednotná mise. Od lidských zdrojů, přes rozpočet a účetnictví, až po správu nemovitostí a dalšího majetku – skoro na cokoliv si vzpomenete, to mají na starosti.

Když takový typický americký diplomat přijede do Prahy, potřebuje místo k bydlení. Kdo s tím pomůže? Samozřejmě oddělení managementu. Jeho sekce všeobecných služeb prozkoumává český realitní trh, vyjednává s majiteli domů, vyřizuje pronájmy a zaručuje, že nemovitost je v pořádku. Co když si chce nový dipomat přestěhovat do Prahy své věci? Správně, opět pomůže oddělení managementu, které se spojí s dalšími americkými vládními úřady po celém světě a nechá osobní majetek (knihy, oblečení, cennosti) doručit ve spolupráci s místním celním úřadem a stěhovacími firmami.

Další důležitou rolí oddělení managementu je péče o budovu velvyslanectví, tedy o palác ze 17. století, a skoro sto let starou rezidenci velvyslance. Údržba a ochrana těchto objektů není žádná legrace a náš tým z managementu dělá vše pro udržení rovnováhy mezi jejich užíváním a respektem k dějinám. To znamená žádné výtahy nebo klimatizace do horkých dní! Ale vyplatí se to, a díky úsilí managementu poskytují naše budovy a pozemky určitou historickou základnu, na níž můžeme nadále stavět naše skvělé vztahy s obyvateli České republiky.

Jak vidíte, oddělení managementu je důležitou částí všeho, co na velvyslanectví děláme, takže jim za to děkujeme a přejeme všem krásný nový rok.

Facility management staff perform routine maintenance
The current residence of the United States Ambassador to the Czech Republic was designed and built between 1924 and 1930. Here, restoration continues under the supervision of the U.S. Embassy Management team.

IN ENGLISH

Unsung Embassy Heroes (Part 2): The Management Section

I have the privilege to serve as one of the public spokespeople for our Embassy, representing American interests and policies government to government and person to person. But many people don’t know what goes on behind the scenes at the Embassy, making all of our representational work possible. In this blog, I’d like to introduce you to another great group of Embassy staff in our series on unsung heroes – my colleagues in the Management Section.

You can probably find thousands of books, self-help articles, and theories about what good management practices are. The trick is putting them into practice. Fortunately for us here at Embassy Prague, we have an excellent back office team to help us do just that. The Management Section’s job is even tougher because our Embassy family includes Czech and American staff from multiple U.S. Government agencies and offices all under one roof. The Management Section solves problems, bridges gaps, and ensures we all work together as a unified mission. From human resources, to our budget and accounting, to overseeing our real estate and other property, you name it, they do it.

When a typical American diplomat arrives to Prague, she needs a place to live. Who helps? The Management Section of course. Their general services arm navigates the local real estate market, negotiates with landlords, secures leases, and helps to ensure that properties are safe and secure. What about getting her possessions moved to Prague and into her home? You guessed it: the Management Section liaises with other U.S. Government offices around the world to coordinate the shipment of her household goods (clothes, books, family heirlooms, etc.), works with local customs agencies, and schedules moving companies.

Another important role for our Management Section is dealing with our Embassy, housed in what once was a 17th century palace, and our Ambassadorial Residence, in an almost century-old mansion. Maintaining and preserving these buildings, and their grounds, is no easy task. We want to honor the history, and our management and facilities teams work very hard to respect that balance. That means no elevators or air conditioning for those hot summer days! But it is worth it, and thanks to the Management Section’s efforts, our buildings and grounds provide a historic base from which to continue our strong relations with the people of the Czech Republic.

So as you can see, the Management Section is an important part of everything we do at the Embassy, and we salute them and thank them for their work.

Reklamy prezentované iDnes.cz v rámci blogu nemají žádnou spojitost s velvyslancem ani s velvyslanectvím USA. / Any advertisements presented by iDnes.cz in conjunction with this blog are not endorsed by the Ambassador or the U.S. government.

Autor: Norman L. Eisen | pondělí 6.1.2014 15:17 | karma článku: 15.82 | přečteno: 743x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.68 | Přečteno: 316 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.56 | Přečteno: 503 | Diskuse
Počet článků 66 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2264
Norman L. Eisen byl v letech 2010-2014 velvyslancem USA v České republice. Od ledna 2009 do ledna 2011 působil v Bílém domě jako zvláštní poradce prezidenta. V roce 1991 získal doktorát na právech v Harvardu a v roce 1985 bakalářský titul na Brown University, vždy s vyznamenáním. Více se o Normanu L.Eisenovi dozvíte zde.

Podívejte se také na webové stránky velvyslanectví USA.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...