Vybarvená Prague Pride / Painting Prague Proud

22. 08. 2013 12:54:03
Právě jsme oslavili třetí ročník Prague Pride. Od chvíle, co jsem v roce 2011 přijel jako velvyslanec do Česka, ambasáda, má rodina i já podporujeme tento týdenní festival, a ten letošní byl zatím nejlepší. Byla pro mě ctí participovat na akci, která byla nedávno zařazena mezi deset nejlepších „pride“ festivalů v Evropě.

Právě jsme oslavili třetí ročník Prague Pride. Od chvíle, co jsem v roce 2011 přijel jako velvyslanec do Česka, ambasáda, má rodina i já podporujeme tento týdenní festival, a ten letošní byl zatím nejlepší. Byla pro mě ctí participovat na akci, která byla nedávno zařazena mezi deset nejlepších „pride“ festivalů v Evropě.

Letos poprvé byla naše spolupráce s Prague Pride ještě podpořená oficiální LGBT delegací ze Spojených států vedená kongresmanem Davidem Cicillinem z Rhode Islandu, kterou jsme Lindsay, Tamar a já přivítali v Praze. Součástí této delegace byli také jeho spolupracovníci z Kongresu, představitelé amerických neziskových organizací a další hosté z USA. Jednou z nejdůležitějších akcí, které se průběhu tohoto týdne konaly, byla diskuze o politicích, jež svou homosexuální orientaci neskrývají. Debaty se kromě britských a nizozemských poslanců zúčastnil právě také kongresman Cicilline.

V rámci naší podpory LGBT komunitě byl barokní pavilón, který se nachází v zahradách nad Velvyslanectvím USA, nasvícený celý týden v duhových barvách (viz. obrázek 1 níže). Od konce II. světové války vlaje nad ním každý den americká vlajka jako symbol naděje. A protože je stavba vidět z celého města, tak duhová světla společně s vlající vlajkou nad pavilonem vysílaly vzkaz o významu začleňování různých skupin do společnosti, o které oba naše národy společně usilují.

Obr./Pict.1 - Velvyslanectví USA nasvítilo gloriet duhovými světly / U.S. Embassy illuminated the Glorietta pavilion in rainbow-colored light.

Mimo diskuzí, osvětlení pavilonu, recepcí a večeří jsem se take zúčastnil panelové diskuze organizované ambasádou s americkými a českými LGBT aktivisty. Tato akce byla o to zajímavější, že se k nám připojilo několik mladých lidí z české romské komunity, kteří se mnou strávili celý pracovní den jako součást své stáže, kterou naše velvyslanectví spolupořádalo. Při tomto společném setkání jsem ocenil fakt, že tři cílové skupiny nacistické zvůle (gayové, Romové a Židé) byly spolu v jedné místnosti a diskutovaly o lidských právech a začleňování. Byla to mimořádná zkušenost. (viz obrázek 2 dole).

Na závěr týdne jsem pochodoval v Pride Parade s velkou skupinou mých kolegů z ambasády sluncem zalitou Prahou. Tisíce účastníků z celého Česka i různých zemí světa se postaralo o úžasné finále týdenních oslav diversity a životem pulzující demokracie (viz obrázek 3 dole).

IN ENGLISH:

We just celebrated the third-annual Prague Pride week. From the very beginning of my tenure as Ambassador in 2011, the Embassy, my family and I have supported this week-long festival of events, and this was the best one yet. It was an honor for me to take part in what was recently ranked as one of the top 10 Pride festivals in Europe.

This year Lindsay, Tamar and I enhanced our support for the Prague Pride by welcoming an official LGBT delegation from the United States, led by Congressman David Cicilline of Rhode Island. Congressional staff members, representatives of U.S.-based NGOs and other US visitors also participated. In one of the highest-profile events making up the week's programming, Representative Cicilline joined British and Dutch parliamentarians at a panel discussion about life as an openly gay politician.

In the presence of our U.S. delegation, we lit up the baroque pavilion above the US Embassy compound in rainbow colors for the entire week (see picture 1 above). Every day since the end of World War II the American flag has proudly flown above this pavilion as a symbol of hope. The pavilion can be seen from all over the city, and by lighting it in Pride colors, with our flag flying above, we are sending a message about the value of inclusion that our two nations share.

In addition to debates, lighting ceremonies, receptions and dinners, I also attended a roundtable Obr./Pict. 2 – Velvyslanec Eisen se zúčastnil kulatého stolu s romskými stážisty a LGBT aktivisty / Amb. Eisen participated in a roundtable with Roma interns and LGBT activists
with American and Czech LGBT activists hosted at the Embassy. What made this event very special was that I was joined by youths from the Czech Republic’s Roma community who were shadowing me for the day as part of an internship program the Embassy helped launch. During the event, I reflected upon the remarkable fact that three targets of the Nazi regime (gays, Roma, and Jews) were in one room discussing human rights and inclusion. It was profoundly meaningful. (See picture 2 above).

Finally I finished the week by marching in the Pride Parade with a large contingent of Embassy colleagues on a sunny Prague summer day. Thousands of participants from all over the Czech Republic and the world participated. It was a great finale to our week-long celebration of the diversity that makes our democracies so vibrant. (See picture 3 below).

Obr./Pict. 3 – Velvyslanec Eisen se zúčastnil pochodu Pride Pride společně se spolupracovníky z velvyslanectví a jejich rodinami / Ambassador Eisen participates in the Prague Pride march accompanied by U.S. Embassy colleagues and their families.

Autor: Norman L. Eisen | čtvrtek 22.8.2013 12:54 | karma článku: 17.80 | přečteno: 1658x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 26.87 | Přečteno: 487 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 521 | Diskuse
Počet článků 66 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2264
Norman L. Eisen byl v letech 2010-2014 velvyslancem USA v České republice. Od ledna 2009 do ledna 2011 působil v Bílém domě jako zvláštní poradce prezidenta. V roce 1991 získal doktorát na právech v Harvardu a v roce 1985 bakalářský titul na Brown University, vždy s vyznamenáním. Více se o Normanu L.Eisenovi dozvíte zde.

Podívejte se také na webové stránky velvyslanectví USA.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...