Diskuse

Zahájení čtvrtého ročníku festivalu Prague Pride

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J84a69n 45U14l44r15i23c37h

13. 8. 2014 11:17

Být hrdy na to že jsem homosexual, je asi stejne jako být hrdy na to že jsem blonďák.

Pokud by to byl pochod za nějakou věc, třeba čistě právo osvojit dítě partnera, tak to chápu a rozumím tomu. Takhle je to jen karneval exhibicionistu, nikoli homosexualu.

3 0
možnosti

Pride je historický pojem spojený s prvními pochody a od té doby používaný na celém světě. Pravděpodobně se lze logicky dovodit jako označení vzniklo, tedy že v té době tak dlouho někdo říkal homosexuálům styďte se, až zvedli skloněné hlavy a odpovědli ale houno, my se už nestydíme a jsme naopak hrdí. Do češtiny se "pride" překládá jako pochod hrdosti, ale žádnou hrdost tam nikdo žádnými projevy, řečmi ani transparenty nijak nekacentuje. Naopak nosným tématem pochodu je právě osvojení dětí partnerem biologického rodiče.

0 3
možnosti
Foto

Viděl jsem s Tebou rozhovor v TV náhodou...a bylo to...milé, sympatické R^

2 1
možnosti

A možná trochu nahrané. Na mě to takovým dojmem působilo. Ta žovialita mi nepřipadala upřímná. Naučil se tady toho dost. A vypadalo to, že se mu odsud domů moc vracet nechce.

1 0
možnosti

Prague Pride je projevem určité české vnitrospolečenské debaty, neřku-li kulturního zápasu o to, jak bude vypadat budoucnost naší země. 

Úkolem velvyslance JINÉ země je hájit zájmy té jiné země, nikoli vměšovat se do vnitřních věcí země, kde je hostem, a stavět se na stranu některé lobby. Mám za to, že tohle je diplomatický faul.

A mimochodem, to, že Eisen takhle hlasitě podporuje Prague Pride, ale k Pochodu pro rodinu (která z mého pohledu hájí pro celkovou společnost mnohem důležitější a prospěšnější skupinu) "hlasitě mlčí", o něm (a možná i o oficiální politice USA v této věci) říká docela dost. :-(

2 1
možnosti

Oslava úchylnosti podporované ze strany USA. Proč?

2 0
možnosti

Sledoval jsem před několika dny s panem velvyslancem krátký rozhovor v televizi.

Pan velvyslanec se vyjadřil, že nejlepším jobem je být ambasadorem. A nejlepší na světě je být ambasadorem v Praze. Asi těžko by mu povolil podobné aktivity v Moskvě nebo Varšavě. V Praze dostane plnou mediální podporu.

Pan velvyslanec se také angažoval v protikorupčních aktivitách, budiž mu to připsáno k dobru. Ale brzy pochopil, že v tomto směru úspěšný nebude a tisíce naháčů ve jménu svobody  a tolerance v pražských ulicích jsou lepším marketingovým artiklem pro jeho příští kariérů, než boj proti korupci. To by se ho také naši toleratní politici mohli pokusit vyhostit. Pochod hrdosti přinese kšefty a prospěch pražským radním místo vyšetřování za korupci a mafiánské aktivity.

2 0
možnosti

Zvlášní je, že v ČR je údajně žije početná americká gay komunita, která se zde prý cítí s ohledem na svoji sexuální orientaci mnohem svobodněji než v USA.

2 0
možnosti
Foto

Od představitele národa, kde ještě před několika desítkami let neměli někteří jeho občané právo jíst s ostatními ve stejné restauraci, kde ti samí jejich spoluobčané nesměli studovat na stejných školách, požívat stejná práva jako ostatní, od národa, který vyvraždil původní obyvatele ve své zemi, národa který si dělá i v dnešní době z mezinárodního práva trhací kalendář - od takového představitele takového národa mi tento text přijde když ne k pláči jako pokrytecký, tak alespoň k smíchu...Rv

5 3
možnosti

No my jsme tu ještě před dvacítkou let měli dost zblblý režim založený na popírání základních lidských práv, přesto se tak nějak k těm právům vyjadřujeme od občanů až po politiky, dokonce jsme známí i ve světě agendou kritiky posledních skanzenů komunismu např.

3 4
možnosti

Když se na malém městě nějaký úchyl rozhodne procházet v tangách po náměstí, seberou ho policajti za ohrožování mravní výchovy dětí. Když se stejní sejdou za podpory a záštity velvyslance US v tisících v ulicích Prahy, je to Pochod hrdosti.

6 1
možnosti

Ten americkej hrdina by se měl stydět za podporu homosexuálů. Klesl hodně hluboko.

4 4
možnosti

Fakt je takový, že naprostá většina homosexuálů (když vezmeme do úvahy, že jich jsou "komunistická" 4%, nebo "západní" 2-5% v populaci) si žije svoje životy a na tyto veřejné exhibice zcela kašle. Dokonce mnozí je přímo odsuzují (doporučuji nahlédnout do diskuse na nějakém gay webu). Ale chápu, na těch se parazitovat nedá... Na lidech typu Eduard Cupák, který žil čtyřicet let s jedním partnerem, ač v době, lidi, kteří je znali, je měli rádi, ač (nebo možná proto) to byli jediní homosexuálové, které do té doby potkali, nijak netrpěl, a neměl potřebu oblečen do kožených tangáčů tancovat na alegorickém voze. Právě tací, jako on, toho pro společenskou akceptaci homosexuálů udělali nejvíc.

Vy děláte pravý opak. Z otázky, která dřív nikoho - až na pár nadšenců typu prvorepublikového obhájce vězněných gayů (mimochodem, jen tak pro zajímavost prezident Masaryk jim tvrdošíjně odmítal udělovat milosti) JUDr. Františka Čeřovského, který toho pro tehdejší homosexuály dělal opravdu hodně - nezajímala, se stalo celospolečenské téma a pokud dřív by se autentický homofob hledal lupou, tak právě otangáčovaným návštěvníkům podobných pochodů se podařilo vyvolat ve společnosti panický pocit, že zlí homosexuálové ukradnou jejich děti a zničí tradiční rodinu (kterou si nejvíc ničí sami heterosexuálové).

Ano, já vím, otangáčovaní budou v menšině. Ale budou tam. A budou tam stejně jako vloni i pedofilové. Prostě diskretace menšiny v očích většiny. Nelze tomu zabránit, možná by se chtělo zamyslet nad samotnou podstatou podobným exhibicí.

16 0
možnosti

Mě zase vadí 20.000 chrtů, kteří oblečení pouze do tílek a trenýrek či upnutých elasťáků zablokuje na skoro celý den téměř celé centrum Prahy kvůli tomu, aby se tam proběhli a udělají tam monstr bordel. 

Nicméně je toleruji, stejně jako bandu obtloustlých odborářů, která udělá něco podobného. 

Proč najednou tolik vadí průvod, párty a diskotéka party lidí na kterou, pokud nechci, prostě nemusím?

3 3
možnosti