Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

mašlomcha

16. 6. 2011 14:44
dovolil bych si nadhodit jedno téma

související zdánlivě málo s korupcí: Předvolební sliby voličům a povinná účast u voleb. V EU na to trumfování se politických stran, kolik toho která z nich více slíbí voličům - bohužel na úkor státní kasy - už doplatilo a v budoucnu ještě určitě doplatí řada států.  

 Protože v naší zemi velká část voličstva je tvořena důchodci (není povinná účast voličů na volbách), tomu odpovídaly předvolební sliby a hlavně se odkládala a neřešila penzijní reforma. Výsledkem je roční strukturální schodek ve výši 90 milard korun, z toho 30 milard korun na vrub schodku v penzích. 

Nicméně to nebrání určitým politickým stranám znova a znova ohlupovat voliče tvrzením, že reformy nejsou potřebné. Na tom mají založené své volební kampaně.  

Osobně se domnívám, že hodně by napomohlo prosazení změny do ústavy, že prezident může/musí při určitých situacích nařídit povinnou účast při volbách. Tím by se množina voličů populistických stran snížila na skutečnou a možná zanedbatelnou výšku a země by ožila.

0 0
možnosti
JK

ucho_7

1. 7. 2011 22:34
Re: dovolil bych si nadhodit jedno téma

to je skvela myslenka, protoze v tomhle pripade by se jeho boss nikdy nedostal tam, kde je ted.... ;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

29. 3. 2011 20:46
Potrestat pachatele zločinů proti míru

To je ještě důležitější, než konečně začít bojovat s korupcí. Takže do vězení by měli jít v podstatě všichni američtí prezidenti za posledních 40 let, včetně toho současného.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 16:27
asi si z nás někdo dělá srandu

napsat "..v posledních týdnech jsem o důležitosti boje s korupcí mluvil s premiérem, kterému jsem poděkoval za to, co vláda v této oblasti dělá, s ministrem vnitra jsem probíral detaily reformní iniciativy

včetně změny pravidel lobbingu, dále jsem pořádal seminář o etice pro

státní zástupce a věnoval se transparentnosti státní správy včetně

návrhu nového zákona o veřejných zakázkách. " to chce asi opravdu silný , jak se to říká anglicky "sense of humor"....a jediná možná rekce je některé ze známých nediplomatických  four-letter words

0 0
možnosti
F1

Fikus 1

27. 4. 2011 14:27
Re: asi si z nás někdo dělá srandu

Měl by sis trošku něco přečíst o specificích diplomatického vyjadřování v civilizovaných zemích. Naopak, podle mně tím dokázal říct víc, než by řekl těmi čtyřmi písmeny.

0 0
možnosti
H

honzahoff

29. 3. 2011 15:35
Ach jo...

Když dlouholetý poradce člověka, který hlasoval pro házení živě narozených dětí do popelnice, začne mluvit o etice, je to asi stejně věrohodné, jako když správkyně nevěstince začne mluvit o cudnosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2264x
Norman L. Eisen byl v letech 2010-2014 velvyslancem USA v České republice. Od ledna 2009 do ledna 2011 působil v Bílém domě jako zvláštní poradce prezidenta. V roce 1991 získal doktorát na právech v Harvardu a v roce 1985 bakalářský titul na Brown University, vždy s vyznamenáním. Více se o Normanu L.Eisenovi dozvíte zde. Podívejte se také na webové stránky velvyslanectví USA.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky